Cupping på Frederiksberg og i Hellerup

FBS Massage - RAB godkendt klinik til akupunktur og massage

Hvad er Cupping?

Cupping-terapi – også kaldet cupping-behandling, sugekop-behandling, sugekop-massage, bindevævsmassage, cupping-massage eller bare kopmassage. Ja, kært barn har mange navne. Men fælles for alle disse betegnelser er, at de på hver deres måde udnytter en avanceret form for vakuum-terapi vha. specialdesignede sugekopper til massage – ofte som supplement til dybdegående massage.

Vores erfarne Cupping-behandlere kan hjælpe dig

Hos FBS Massage har vi stor passion for og erfaring med professionel cupping. Læs mere om cupping-teknikken længere nede på denne side, og bliv klogere på, hvordan cupping både kan bidrage effektivt til muskelafspænding og smertelindring samt et styrket immunforsvar

Cupping er en traditionsrig behandlingsform, der på lige fod med fx akupunktur og zoneterapi har været udbredt i Asien og Mellemøsten i flere tusinde år. Grundprincippet i cupping-terapi eller cupping-massage er, at man vha. cupping-udstyr renser bindevævet, dvs. det væv, der omgiver vores muskler.

Cupping kan have gavnlig effekt på en lang række fysiske gener samt krops- og muskelsmerter. Derudover kan cupping-behandling og -massage være med til at booste immunforsvaret såvel som give dig øget velvære.

Anbefaling: Kombinér Cupping med anden behandling for størst muligt effekt

Det er vigtigt at understrege, at cupping ikke er det samme som massage. Men hos FBS Massage anbefaler vi typisk, at du kombinerer cupping med massage eller alternativt akupunktur, da du på den måde kan opnå størst mulig effekt og det bedste resultat. Læs mere om vores anbefalede behandlinger her.

Kort sagt: Cupping-terapi og cupping-massage gør bogstaveligt talt en mærkbar forskel – både på krop og sjæl.

Se vores video vedr. Cupping

Hvad hjælper Cupping imod?

Skulder-, nakke, lænde- eller rygsmerter

Hovedpine og migræne

Lægkramper og ledsmerter

Muskelømhed og myoser

Smertelindring

Sportsskader

Knæsmerter

Piskesmæld

Tennisalbue

Iskiasnervesmerter

Svimmelhed og kvalme (gravid)

Hvad opnår jeg med Cupping?

Øget velvære

Øget kropslig og mental afslapning

Øget blodcirkulation og -tilførsel

Øget bevægelighed

Øget præstationsevne

Cupping renser bindevævet!

Bindevæv er et stærkt og elastisk materiale, som bl.a. ligger rundt om vores muskler.

Bindevævet er fyldt med væske og det er altafgørende for dets elasticitet.

Bindevævet har behov for en pumpefunktion, hvilket cupping bidrager til. Her bliver vævet først strakt, så væsken kan presses ud, hvorefter det fyldes igen, når strækket ophører.

På den måde banes vejen for effektiv udrensning af affaldsstoffer i blodbanerne.

Har du lyst til at vide endnu mere om Cupping?

Så læs blot videre i nedenstående hvor vi har besvaret de mest gængse spørgsmål vi modtager i relation til Cupping terapi.

Har du spørgsmål, som vi ikke har besvaret?

Så ring endelig til én af vores dygtige behandlere på tlf. 3888 5671 eller send en mail på klinik@fbs-massage.dk – så besvarer vi gerne dine spørgsmål 🙂

Cupping dækker over flere forskellige teknikker. Hos FBS Massage benyttes de to mest udbredte former for cupping-behandling: hhv. stationær og glidende cupping. Begge vacuum-teknikker begynder typisk med en let olie-massage, hvorefter sugekopperne tages i brug.

Læs mere om disse to typer af cupping nedenfor.

Hvad er stationær cupping?

Ved brug af stationær cupping bliver sugekopperne placeret på et bestemt hudområde og bliver siddende der – heraf også betegnelsen ”stationær”. Sugekopperne går intensivt i dybden og trækker gamle affaldsstoffer op til overfladen i kroppen. Afhængig af, hvor længe kopperne sidder på kroppen, kan teknikken efterlade rødlige, lilla eller mørkere mærker, der forsvinder efterfølgende. Denne type cupping-terapi har typisk en sessionsvarighed på mellem 5-15 minutter.

Hvad er glidende cupping?

Anvendelse af glidende cupping dækker over en teknik, hvor man med kontrolleret hånd glider kopperne hen over et givent hudområde. Afhængig af den pågældende problematik foretages bevægelserne hurtigt eller langsomt, så muskulaturen løsnes dybt, og affaldsstoffer transporteres effektivt. Denne type cupping er ideel til fx bindevævsmassage, og den virker ekstremt udrensende.

Der er ikke noget i vejen for selv at eksperimentere med cupping og købe et cuppingsæt til privat brug. Du skal dog være påpasselig og have indgående kendskab til, hvordan man anvender sugekopperne korrekt og dermed får det optimale ud af cupping-teknikkerne.

Cupping-terapi kræver nemlig ikke udelukkende det rette cupping udstyr. Det kræver i den grad også de rette kompetencer og den fornødne viden om bl.a. kroppens anatomi, fysiologi og cupping-teknikkens indflydelse herpå.

Hos FBS Massage er vi specialuddannede i cupping-behandling og anvender det mest avancerede og opdaterede cupping-udstyr. Kombineret med vores årelange erfaring med og brede viden om cupping, er vi klædt optimalt på til at yde professionel og korrekt udført cupping – lige efter lærebogen.

Hos FBS Massage anvender vi ofte sugekopper til massage. Vi har nemlig ekstremt god erfaring med denne kombination, da cupping optimerer blodcirkulationen og fremmer kredsløbet i kroppen, hvilket kan virke forberedende i relation til massage. Samtidig bidrager cupping til reducering af muskelspændinger og kropssmerter, hvilket også er et af formålene med massage.

Ud over de ovennævnte gavnlige effekter kan cupping yderligere bidrage til, at næringsstoffer mere effektivt tilføres musklerne, så de heler og restituerer bedre.

Cupping-terapi er en yderst effektiv behandlingsmetode, der typisk har sin mærkbare virkning efter få timer – og ofte endda inden for et kvarters tid efter behandlingen. En god tommelfingerregel er, at 15 minutters cupping svarer til cirka 1,5-2 timers almindelige massage med hænderne. Og prøv så lige at overveje, hvad sugekopper til massage i kombineret form kan skabe af effekt.

Cupping gør ikke som sådan ondt, men kan dog ofte efterlade sugemærker og rødmen på huden pga. undertrykket i sugekopperne.

Er der tale om stationær cupping, vil mærkerne typisk være runde og meget mørke. Der går cirka én uges tid før, at mærkerne fortager sig og forsvinder helt. De behandlede områder kan ofte føles ømme, hvilket dog også hurtigt fortager sig.

Ved glidende cupping vil du som regel opleve rødmen, men ikke synlige mærker i samme grad som ved stationær cupping.

Det er vigtigt at påpege, at cupping på ingen måde er farligt, hvis teknikken beherskes og udføres korrekt under ordnede forhold. Faktisk tværtimod! Cupping har direkte positiv virkning på både krop og mental velvære.

Ønsker du mere viden om cupping, eller vil du gerne prøve cupping-terapi på egen krop – og mærke den tydelige effekt og forbedring på egen krop?

Hos FBS Massage tilbyder vi professionel og certificeret cupping i vores klinikker på hhv. Frederiksberg og i Hellerup. Foruden cupping yder vi en lang række kombinerede behandlinger, hvor du bl.a. kan få effektfuld bindevævsmassage i form af cupping-massage eller en kombination af cupping og akupunktur.

Alle vores kompetente behandlere har flere års erfaring inden for feltet, og du er altid i trygge hænder – uanset hvilken type behandling du modtager. Vi tager højde for lige netop dine kropslige og mentale behov eller udfordringer og skræddersyer vores behandlinger herefter.

Har du nogle former for spørgsmål til cupping eller vores andre behandlingstilbud, er du selvfølgelig altid meget velkommen til at kontakte os – enten pr. telefon 3888 5671, e-mail klinik@fbs-massage.dk eller via vores online kontaktformular.

Vi ser frem til at høre fra dig – og ikke mindst behandle dig!

38 88 56 71
Book nu